Sockerstekt lax med tomat- och gurksalsa

Du behöver 12 st körsbärstomater 0.5 st gurka 0.5 st dill kruka 2 msk olivolja + olja att steka i 2 msk kapris + 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 st körsbärstomater
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st dill kruka
  • 2 msk olivolja + olja att steka i
  • 2 msk kapris + 1 msk spad
  • salt svartpeppar
  • 500 g laxfilé med skinn
  • strösocker
  • 100 g smör

Till servering:

potatis nykokt pressad

Gör så här

1
Tärna tomater och gurka fint och lägg i en skål.

2
Skär dillen fint och vänd ner i skålen tillsammans med olivolja, kapris och kaprisspad. Smaka av med salt och peppar.

3
Skär laxen i fyra bitar. Salta, peppra och strö lite socker på köttsidan. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek laxbitarna med skinnsidan nedåt i cirka 3 minuter, vänd och stek cirka 3 minuter till. Tiden beror på tjockleken.

4
Bryn smöret i en kastrull tills det skummar och får en nötig doft. Servera laxen med salsa, brynt smör och pressad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top