Du behöver
- 12 st körsbärstomater
- 0.5 st gurka
- 0.5 st dill kruka
- 2 msk olivolja + olja att steka i
- 2 msk kapris + 1 msk spad
- salt svartpeppar
- 500 g laxfilé med skinn
- strösocker
- 100 g smör
Till servering:
potatis nykokt pressad
Gör så här
1
Tärna tomater och gurka fint och lägg i en skål.
2
Skär dillen fint och vänd ner i skålen tillsammans med olivolja, kapris och kaprisspad. Smaka av med salt och peppar.
3
Skär laxen i fyra bitar. Salta, peppra och strö lite socker på köttsidan. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek laxbitarna med skinnsidan nedåt i cirka 3 minuter, vänd och stek cirka 3 minuter till. Tiden beror på tjockleken.
4
Bryn smöret i en kastrull tills det skummar och får en nötig doft. Servera laxen med salsa, brynt smör och pressad potatis.