Sollans ädelostpaj med sallad

Du behöver 150 g smör 3 dl vetemjöl 3 msk vatten Fyllning: 3.5 st gula lökar hackade smör 3 st ägg 1/2–1 tsk salt 1.5...


4 portioner

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten

Fyllning:

3.5 st gula lökar hackade
smör
3 st ägg
1/2–1 tsk salt
1.5 krm vitpeppar
1.5 dl vispgrädde
1.5 dl mjölk
140 g ädelost riven eller smulad

Tillbehör:

ärter
sallad

Gör så här

1
Arbeta ihop en deg av smör, mjöl och vatten. Låt vila minst 1 timme. Fördela degen i en pajform (cirka 24 centimeter i diameter). Förgrädda pajskalet i 225 graders ugnsvärme cirka 15 minuter.

2
Fräs löken genomskinlig i smör. Vispa ihop med övriga ingredienser. Häll allt i pajskalet och grädda vidare i cirka 20 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top