Sommarpytt med färska rödbetor

Du behöver 4 färska rödbetor 8-12 färskpotatisar, beroende på storlek 2 färska lökar 2 frukostkorvar 2 msk smör 1 lime sweet chilisås, t.ex. Mrs Cheng’s...


2 portioner

Du behöver

  • 4 färska rödbetor
  • 8-12 färskpotatisar, beroende på storlek
  • 2 färska lökar
  • 2 frukostkorvar
  • 2 msk smör
  • 1 lime
  • sweet chilisås, t.ex. Mrs Cheng’s

Gör så här

1
Börja med att koka rödbetorna. Tvätta dem rena och koka dem i lätt saltat vatten ca 20 minuter. Spola dem hastigt i kallt vatten medan du drar av skalen.

2
Skrubba potatisen och skär den i skivor. Stek i lite smör eller olja på medelvärme. Halvera lökarna och skär dem i grova strimlor. Lägg dem i pannan när potatisen stekt i fem minuter.

3
Skär korven i skivor och tillsätt den efter ytterligare några minuter. Låt allt steka medan du rör om tills potatisen känns mjuk och korven fått lite färg.

4
Rör ihop lite smör med saften av 1/2 lime eller lite citron. Servera pytten med färska rödbetor med limesmör och sweet chilisås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top