Sommarsallad med bönor

Du behöver 3 dl quinoa (gärna tricolore) 300 g färska bönor, t ex vaxbönor och brytbönor 300 g färsk vitkål 3 tomater, urkärnade 1 burk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl quinoa (gärna tricolore)
  • 300 g färska bönor, t ex vaxbönor och brytbönor
  • 300 g färsk vitkål
  • 3 tomater, urkärnade
  • 1 burk (410 g) stora vita bönor, avrunna och sköljda
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk pressad citron (eller vinäger)
  • 3 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • örtkvistar, t ex oregano

Gör så här

1
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Spola den kallt.

2
Koka de färska bönorna i saltat vatten i 3 minuter, spola kallt. Strimla kålen och tärna tomaterna.

3
Blanda grönsakerna med de vita bönorna, senap, gräddfil, citron, olivolja, salt och svartpeppar. Garnera med lite örter.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 472, Fett 19 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 22 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top