Du behöver
- 3 dl quinoa (gärna tricolore)
- 300 g färska bönor, t ex vaxbönor och brytbönor
- 300 g färsk vitkål
- 3 tomater, urkärnade
- 1 burk (410 g) stora vita bönor, avrunna och sköljda
- 2 tsk dijonsenap
- 1 dl gräddfil
- 2 msk pressad citron (eller vinäger)
- 3 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
- örtkvistar, t ex oregano
Gör så här
1
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Spola den kallt.
2
Koka de färska bönorna i saltat vatten i 3 minuter, spola kallt. Strimla kålen och tärna tomaterna.
3
Blanda grönsakerna med de vita bönorna, senap, gräddfil, citron, olivolja, salt och svartpeppar. Garnera med lite örter.
Näringsvärde: Kcal 472, Fett 19 g, Kolhydrater 48 g, Fibrer 22 g