Sommarsnaps med dill och koriander

Gör egen god snapps med örter! Den behöver dra i tre-fyra dygn och räckte till 65 cl.


65 centiliter

Du behöver

  • 0.5 dl hela korianderfrön
  • 1 st sockerbit
  • 1 st helflaska renat (70 cl)
  • 5.5 st dill ca 50 g

Gör så här

1
Stöt korianderfröna lätt i en mortel. Lägg i en glasburk med socker­biten, häll på 3 deciliter av brännvinet. Sätt på ett lock och låt dra i minst tre dygn, gärna fyra. Vänd och rotera burken ett par gånger per dag.
2
Sila genom ett kaffefilter ner i en ren flaska.
3
Bryt dillkvistarna och lägg i en bunke. Slå på resterande (4 deciliter) brännvin, täck över och låt dra i 12 timmar. Sila genom kaffefilter.
4
Häll ihop de båda extrakten.
5
Servera kylskåpskallt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top