Du behöver
- 2 st tetra blandade bönor (à 380 g)
- 1.5 st morötter rivna
- 3 st kabanosskorv smala, (à 45 g)
- 1 l vatten
- 2 st grönsaksbuljong tärningar
- 1 dl linser torkade röda
Tillbehör:
persilja
bröd
Gör så här
1
Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Riv morötterna och skiva korven i slantar.
2
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka i cirka 10 minuter tills linserna är genomkokta.
3
Strö över persilja och servera med bröd.
4
Tips! Späd rätten mer om du vill ha soppa eller mindre så blir det gryta. Den som inte vill äta kött kan skippa korven och strö över smulad fetaost istället.
Eva Hallströms favoritrecept är ett mellanting mellan en soppa och en gryta. Full av grönsaker och med skivad kabanoss som ger mustig smak.