Du behöver
- 1 st gul lök
- 25 g smör
- 1 msk majsenaredning
- 6 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 1.5 dl bönor vita på burk
- 3 st morötter eller knippmorötter
- 250 g sugar snap peas frysta
- 2 dl matlagningsgrädde
- ärtskott
- rostat bröd
Gör så här
1
Hacka löken och mjukfräs den i smör i minst tre minuter. Strö över majsenaredning och rör i vatten och buljongtärningar. Tillsätt vita bönor och låt puttra i 10 minuter.
2
Skala under tiden morötterna och skär dem i små bitar. Slå hett vatten över sugarsnapärtorna i en skål och låt stå i tre minuter. Häll av och spola med kallt vatten. Låt rinna av. Strimla sugarsnapärtorna grovt.
3
Ta soppan från värmen och mixa den slät. Tillsätt morötter och sugarsnapärtor och rör i grädden. Låt puttra i ytterligare några minuter tills morötterna är tillagade men fortfarande spänstiga. Smaka av med salt.
4
Toppa med ärtskott och servera med ett gott bröd.