Soppa med syra

Du behöver 4 dl vatten 1 1/2 msk grönsaksfond 1 stor grov morot eller 2 späda 1 dl matlagningsgrädde 15 % 2 msk ljus såsredning...


2 portioner

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 msk grönsaksfond
  • 1 stor grov morot eller 2 späda
  • 1 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 2 msk ljus såsredning
  • ca 175 g fiskbullar
  • 1 kruka eller handbukett ängssyra

Gör så här

Koka upp vatten och fond, skala och slanta moroten och låt skivorna sjuda mjuka under lock. Tag upp. Häll grädden i spadet tillsammans med redningen, lägg i fiskbullarna och låt sjuda 5 minuter. Tag upp fiskbullarna och lägg grovhackad ängssyra i soppan. Mixa med mixerstav eller matberedare tills soppan är jämn och milt grön. Servera med fiskbullar och morötter att lägga i, samt olivtrianglar att äta till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top