Du behöver
- 1 liter (500 g) hallon
- 300 g sockerlag
- 1 msk pressad citronsaft
- 1/2 gelatinblad, blötlagt
- Björnbärssorbet:
- 1 liter (500 g) björnbär
- 300 g sockerlag
- 1 msk pressad citronsaft
- gelatinblad, blötlagt
- Kokossorbet:
- 500 g kokospuré (finns i
- välsorterade delikatessbutiker)
- 150 g sockerlag
- 1 msk pressad limejuice
- rivet skal av 1/2 limefrukt
Gör så här
1
Koka först en sockerlag av 6 deciliter (550 gram) strösocker, 3 deciliter vatten och 100 gram glykos (apoteksvara). Koka tills en (digital)termometer visar 106 grader. Låt kallna. Förvaras i burk med lock i kyl tills den ska användas.
2
3
De tre sorbeterna görs på samma sätt: Blanda ingredienserna till sorbetsorterna i glassmaskin. Gelatinbladet smälts i lite av bärpurén (går bra i mikron) och blandas med massan som fryses till mjuk sorbet. Spara sorbeten i en ask med lock i frysen. Gör likadant med de övriga sorterna.
4
Ta ut sorbeterna lite före servering ifall de förvarats i frysen.