Du behöver
- 4–6 potatisar
- 4 morötter
- 2 persiljekvistar
- 5 dl vatten
- 1/2 dl matlagningsgrädde eller crème fraiche
- 1 kapsel fiskfond
- 4 msk vetemjöl
- 1 dl vitt vin
- 500 g tinad spättafilé
- 1–2 fänkålsstånd
- 500 g tinade blåmusslor med skal
- brytbröd
Gör så här
1
Skala och grovskiva potatisar och morötter, lägg allt med persiljan i gryta och slå på vatten och grädde. Ploppa i fiskfonden. Koka upp, och rör sedan i mjölet utrört i vinet. Sjud under lock omkring 7 minuter, skivorna ska vara nätt och jämnt genomkokta.
2
Halvera under tiden fiskfiléerna längs mittranden. Rulla ihop dem, fäst med tandpetare. Ansa bort fänkålens antenner och skiva rotklumpen
3
grovt. När potatisen är nästan färdigkokt är det dags att lägga i fänkål, fiskrullar och musslor. Lägg på lock, koka upp och sjud 1–2 minuter. Klart! Servera bröd
4
till.