Spättagryta med musslor

Du behöver 4–6 potatisar 4 morötter 2 persiljekvistar 5 dl vatten 1/2 dl matlagningsgrädde eller crème fraiche 1 kapsel fiskfond 4 msk vetemjöl 1 dl...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4–6 potatisar
  • 4 morötter
  • 2 persiljekvistar
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl matlagningsgrädde eller crème fraiche
  • 1 kapsel fiskfond
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 500 g tinad spättafilé
  • 1–2 fänkålsstånd
  • 500 g tinade blåmusslor med skal
  • brytbröd

Gör så här

1
Skala och grovskiva potatisar och morötter, lägg allt med persiljan i gryta och slå på vatten och grädde. Ploppa i fiskfonden. Koka upp, och rör sedan i mjölet utrört i vinet. Sjud under lock omkring 7 minuter, skivorna ska vara nätt och jämnt genomkokta.

2
Halvera under tiden fiskfiléerna längs mittranden. Rulla ihop dem, fäst med tandpetare. Ansa bort fänkålens antenner och skiva rotklumpen

3
grovt. När potatisen är nästan färdigkokt är det dags att lägga i fänkål, fiskrullar och musslor. Lägg på lock, koka upp och sjud 1–2 minuter. Klart! Servera bröd

4
till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top