Spagetti carbonara med primörer

Du behöver 2 små morötter, tunt skivad 1 broccoli i buketter 200 g grön sparris i bitar 250 g rimmat sidfläsk, strimlat 350 g fullkornsspagetti...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 små morötter, tunt skivad
  • 1 broccoli i buketter
  • 200 g grön sparris i bitar
  • 250 g rimmat sidfläsk, strimlat
  • 350 g fullkornsspagetti
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk olivolja
  • rikligt med nymalen svartpeppar
  • hackad persilja
  • 4 äggulor
  • färskriven parmesan

Gör så här

1
Koka grönsakerna 1–2 minuter i saltat vatten. Låt rinna av genom durkslag och spola kallt.

2
Knaperstek fläsket i torr panna och låt rinna av på hushållspapper. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av genom durkslag.

3
Blanda den varma pastan med grädde, olja, grönsaker, fläsk, svartpeppar och persilja. Servera med äggulor och parmesanost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 565, fett 26 g, kolhydrater 57 g, fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top