Du behöver
- 4 prt pasta
- 3 dl gröna ärter (djupfrysta)
- 1.5 dl Parmesan riven
- 1 dl cashewnötter naturella
- 2 msk olivolja
- 25 g smör
- 1 st citron
- 1 kruka mynta
- 1 st citron i klyftor
Gör så här
1
1. Koka upp rejält med välsaltat vatten till pastan i en stor kastrull, och ytterligare vatten till ärtorna
2
i en lite mindre kastrull.
3
2. Ta fram din matberedare. Riv parmesanen.
4
3. När vattnet kokar i de båda kastrullerna, häv i pastan respektive ärtorna. Koka ärtorna en halv minut, slå bort vattnet och mixa genast varma ärtor, parmesan och cashewnötter till slät pesto tillsammans med en skvätt olivolja.
5
4. Dressa den nykokta pastan med smält smör, servera med pesto, mynta och citron att pressa över.
Näringsvärde:
Kcal 522
Fett 20 g
Kolhydrater 61 g
Fibrer 8 g