Spanakopita spenatpaj med fetaost och lök

Du behöver 6 dl vetemjöl 0.5 tsk salt 1.5 dl olivolja till stekning 1.5 dl vatten varmt Fyllning 1 st gul lök hackad 500 g...


4 portioner

Du behöver

  • 6 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 dl olivolja till stekning
  • 1.5 dl vatten varmt

Fyllning

1 st gul lök hackad
500 g färsk spenat förvälld i 5 minuter och hackad eller 1 paket (250 g) fryst hackad spenat eller bladspenat
200 g fetaost smulad
1 dl hackad dill
ägg
0.5 tsk salt
svartpeppar

Gör så här

1
Arbeta ihop en deg på mjöl, salt, olja och vatten. Arbeta den 5 minuter för hand eller 3 minuter i maskin. Fräs löken mjuk i olja. Ta pannan från värmen. Blanda med spenat, feta, dill och nästan allt av de vispade äggen. Spara lite till pensling. Salta och peppra.

2

3
Dela degen. Gör den ena halvan lite större och kavla ut den till en tunn, rund platta som täcker botten, sidor och lite till i en pajform (cirka 25 centimeter i diameter).

4

5
Fyll pajskalet med spenaten och vik kanterna över. Kavla ut den andra degbiten till en platta och lägg som lock över. Pensla med ägg. Grädda i 225 graders ugnsvärme cirka 35 minuter. Servera med sallad och eventuellt lite extra fetaost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top