Sparris med nötter och brynt smör

Du behöver 1 dl hasselnötter 50 g smör 2 st sparris knippen olivolja till stekning salt 1 st citron i åtta klyftor Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 dl hasselnötter
  • 50 g smör
  • 2 st sparris knippen
  • olivolja till stekning
  • salt
  • 1 st citron i åtta klyftor

Gör så här

1
Rosta hasselnötterna i torr het panna tills nötterna får färg och skalen börjar lossna. Häll nötterna på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen. Hacka nötterna grovt.

2
Bryn smöret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och doftar nötigt.

3
Bryt den nedersta träiga delen av sparrisen och råstek sparrisarna runtom i het panna med lite olja. Salta. De ska få fin färg men vara spänstiga i tugget. Kanske behöver de stekas i två omgångar.

4
Lägg upp sparrisen på fat, strö över nötter och häll på det brynta smöret. Servera med citronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top