Sparris med skinka och citronkräm

Du behöver 14 st sparris grön eller vit 2 tsk salt 1 tsk strösocker 4 skiva lufttorkad skinka eller kallrökt skinka 200 g färskost neutral...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 14 st sparris grön eller vit
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 4 skiva lufttorkad skinka eller kallrökt skinka
  • 200 g färskost neutral
  • 1 st citron rivet skal av
  • kajennpeppar eller svartpeppar

Gör så här

1
Bryt eller skär bort sparrisens träiga bas. Vit sparris måste skalas, bäst med potatisskalare medan stängerna ligger på skärbräda.

2
Koka upp 1 liter vatten med salt och socker. Lägg i sparrisen och koka den knappt mjuk. Tiden beror på tjockleken, börja känna med sticka efter 2 minuters koktid (vit efter 8–9 minuter). Häll i kallt vatten, så kokningen avstannar.

3
Vira avrunna sparrisbuntar med skinka. Blanda färskost med citronriv, 1/2 tsk salt och en dutt kajennpeppar. Klicka en sked citronkräm på varje portion, garnera med en strimla citronskal om du vill. Servera eventuella krämrester till den grillade kalvlevern.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top