Sparrispizza med västerbottenost

Du behöver pizzadeg 25 g jäst 5 dl vatten fingervarmt 5 dl vetemjöl 5 dl durumvetemjöl Fyllning 4 msk olivolja 1.5 st sparris knippen 4...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten fingervarmt
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl durumvetemjöl

Fyllning

4 msk olivolja
1.5 st sparris knippen
4 dl västerbottensost
salt

Till servering

grönsallad

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet och arbeta ned nästan allt mjöl till en smidig deg.

2
Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Tag upp degen och dela den i fyra bitar. Knåda bitarna smidiga och kavla ut till 4 stora eller 6 mindre pizzor (cirka 30 eller 20 cm i diameter). Lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper.

4
Pensla deg bottnarna med olivolja. Ansa och hacka sparrisen och fördela på bottnarna. Salta lätt och strö över osten.

5
Grädda i 250 graders grillvärme något över mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills pizzan fått fin färg.

6
Strö på salladsblad och servera genast.


Kommentar:
Degen ger 4-6 pizzor. Tidsåtgång cirka 1 timme. Sparrisen behöver inte förkokas utan läggs direkt på pizzan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top