Sparrissoppa med ugnssmörgås

Du behöver 1 st gul lök hackad olja att steka i 600 g sparris halvtinad 7 dl vatten 1.5 tärning kycklingbuljong 1 msk majsenamjöl 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök hackad
  • olja att steka i
  • 600 g sparris halvtinad
  • 7 dl vatten
  • 1.5 tärning kycklingbuljong
  • 1 msk majsenamjöl
  • 1 tsk salt
  • 0.5 st citron saft av det finrivna skalet
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • persilja finhackad
  • 8 msk keso
  • 0.5 tsk örtsalt
  • 0.5 dl persilja finhackad
  • 4 skiva smörgåsskinka
  • 4 skiva grovt bröd

Gör så här

1
Stek löken i olja i en kastrull. Skär sparrisen i bitar och lägg

2
i kastrullen. Fyll på med vatten, buljongtärningar, majsenamjöl, salt, citronskal och citronsaft. Låt soppan puttra i 10 minuter.

3
Ta från värmen och mixa soppan slät. Rör i matlagningsgrädde och låt soppan bli varm igen. Strö persilja över vid servering.

4

5
Blanda keson med örtsalt och persilja. Fördela skinkskivor och keso på brödskivorna och gratinera dem i övre delen av ugnen i 200 grader i cirka 10–15 minuter, tills de fått fin färg. Servera genast.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 278, Fett 8 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top