Du behöver
- 1 st gul lök hackad
- olja att steka i
- 600 g sparris halvtinad
- 7 dl vatten
- 1.5 tärning kycklingbuljong
- 1 msk majsenamjöl
- 1 tsk salt
- 0.5 st citron saft av det finrivna skalet
- 1 dl matlagningsgrädde
- persilja finhackad
- 8 msk keso
- 0.5 tsk örtsalt
- 0.5 dl persilja finhackad
- 4 skiva smörgåsskinka
- 4 skiva grovt bröd
Gör så här
1
Stek löken i olja i en kastrull. Skär sparrisen i bitar och lägg
2
i kastrullen. Fyll på med vatten, buljongtärningar, majsenamjöl, salt, citronskal och citronsaft. Låt soppan puttra i 10 minuter.
3
Ta från värmen och mixa soppan slät. Rör i matlagningsgrädde och låt soppan bli varm igen. Strö persilja över vid servering.
4
5
Blanda keson med örtsalt och persilja. Fördela skinkskivor och keso på brödskivorna och gratinera dem i övre delen av ugnen i 200 grader i cirka 10–15 minuter, tills de fått fin färg. Servera genast.
Näringsvärde: Kcal 278, Fett 8 g, Kolhydrater 29 g, Fibrer 5 g