Spenatlasagne med chevre

Du behöver Bechamelsås: 7.5 dl mjölk 1 st gul lök skalad, klyftad 50 g smör 0.75 dl vetemjöl 200 g chèvreost salt nymalen svartpeppar 2...

Tillagningstid: 80 minuter
4 portioner

Du behöver

Bechamelsås:

7.5 dl mjölk
1 st gul lök skalad, klyftad
50 g smör
0.75 dl vetemjöl
200 g chèvreost
salt nymalen svartpeppar
2 st schalottenlökar
2 st vitlök klyftor
1 msk smör
300 g spenat
400 g kokta rödbetor skalade
lasagneplattor
1 dl riven ost

Till servering:

sallad småtomater, rostade pinjekärnor och senapsvinägrett

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölken med löken i en kastrull och dra åt sidan.

2
Smält smöret i en ny kastrull och vispa ner mjölet, låt puttra några minuter. Späd med mjölken, ett par deciliter i taget och låt småkoka under omrörning tills såsen tjocknar.

3
Skär bort kanterna på chevreosten och smula ner den i såsen, låt smälta, smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen.

4
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök, fräs mjukt i smör i stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt slakna, smaka av med salt och peppar.

5
Skiva rödbetorna.

6
Varva alla ingredienser i en ugnsform, först ostsås, sedan lasagneplattor, ostsås, spenat, plattor, ostsås, rödbetor, plattor, ostsås och toppa till sist med riven ost. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30–40 minuter eller tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått fin färg. Servera med sallad och en god senapsvinägrett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top