Du behöver
- 1 st rödlök skalad, i smala klyftor
- 1 msk olivolja
- 200 g färsk spenat
- 2 st vitlöksklyftor
- 100 g fetaost
- 0.5 dl mandel hackad
- salt, nymalen svartpeppar
- 1 st rulle smördeg
- 1 st äggula
- morotssallad
- 4 st morötter medelstora
- 2 msk mynta finhackad färsk
- 1 msk citronsaft
- 1 msk olivolja
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Mjukstek rödlöken i olivoljan, cirka 5 minuter. Tillsätt spenaten och pressa eller riv i vitlöken. Smula i fetaosten, häll i mandelhacket och smaka av med salt och peppar.
2
2 Rulla ut smördegen och dela i 8 rektanglar. Fördela spenatfräset på degrutorna, pensla kanten med äggula och dubbelvik. Förslut med en gaffel och pensla pirogerna med äggulan. Grädda i cirka 15 minuter.
3
3 Riv morötterna grovt och blanda med mynta, citronsaft och olja.
Näringsvärde:
Kcal 416, Fett 25 g, Kolhydrater 34 g, Fibrer 5 g