Spenatpirog med morotssallad

Du behöver 1 st rödlök skalad, i smala klyftor 1 msk olivolja 200 g färsk spenat 2 st vitlöksklyftor 100 g fetaost 0.5 dl mandel...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök skalad, i smala klyftor
  • 1 msk olivolja
  • 200 g färsk spenat
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl mandel hackad
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 st rulle smördeg
  • 1 st äggula
  • morotssallad
  • 4 st morötter medelstora
  • 2 msk mynta finhackad färsk
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Mjukstek rödlöken i olivoljan, cirka 5 minuter. Tillsätt spenaten och pressa eller riv i vitlöken. Smula i fetaosten, häll i mandelhacket och smaka av med salt och peppar.

2
2 Rulla ut smördegen och dela i 8 rektanglar. Fördela spenatfräset på degrutorna, pensla kanten med äggula och dubbelvik. Förslut med en gaffel och pensla pirogerna med äggulan. Grädda i cirka 15 minuter.

3
3 Riv morötterna grovt och blanda med mynta, citronsaft och olja.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 416, Fett 25 g, Kolhydrater 34 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top