Spenatsoppa som ger styrka

Du behöver 1 msk smör 1 msk mjöl 4 dl grönsaksbuljong 250 g spenat fryst hackad salt och vitpeppar 1.5 krm muskot riven 2 st...


4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 250 g spenat fryst hackad
  • salt och vitpeppar
  • 1.5 krm muskot riven
  • 2 st ägg

Gör så här

Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl. Tillsätt buljong och spenat och koka samman. Spenaten kan ersättas med förvällda nässlor. Smaka av med salt, peppar och riven muskot. Mixa soppan slät med en mixerstav. Lägg ett ägg i en kastrull och koka minst fem minuter efter att vattnet börjat koka. Skala och halvera ägget och servera ägghalvan i soppan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top