Du behöver
- 1 st spetskål
- olja
- salt
- 4 dl vitt vin
- 1 dl honung
- 2 st citron saft och det yttersta rivna skalet
- 3 dl kycklingbuljong
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Skär kålen i fyra klyftor. Bryn den i olja i en ugnssäker stekpanna på hög värme några minuter, tills den fått ordentligt med färg. Krydda med salt.
2
Tillsätt vin, honung, citronsaft, -skal och buljong och sätt in hela stekpannan mitt i ugnen cirka 45 minuter.
3
Ta ut pannan ur ugnen och ta upp kålen. Reducera spadet genom att koka ihop det på spisen några minuter tills smaken är något kraftigare.
4
Avsluta med att smaka av med salt och eventuellt lite mer honung. Lägg tillbaka kålen i pannan. Nu är det klart att servera.
Passar till fläsk i alla former. Funkar såklart till annat också, men definitivt fokus på svin.