Spetskål med vin, citron och honung

Du behöver 1 st spetskål olja salt 4 dl vitt vin 1 dl honung 2 st citron saft och det yttersta rivna skalet 3 dl...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st spetskål
  • olja
  • salt
  • 4 dl vitt vin
  • 1 dl honung
  • 2 st citron saft och det yttersta rivna skalet
  • 3 dl kycklingbuljong

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Skär kålen i fyra klyftor. Bryn den i olja i en ugnssäker stekpanna på hög värme några minuter, tills den fått ordentligt med färg. Krydda med salt.

2
Tillsätt vin, honung, citronsaft, -skal och buljong och sätt in hela stekpannan mitt i ugnen cirka 45 minuter.

3
Ta ut pannan ur ugnen och ta upp kålen. Reducera spadet genom att koka ihop det på spisen några minuter tills smaken är något kraftigare.

4
Avsluta med att smaka av med salt och eventuellt lite mer honung. Lägg tillbaka kålen i pannan. Nu är det klart att servera.


Kommentar:
Passar till fläsk i alla former. Funkar såklart till annat också, men definitivt fokus på svin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top