Spicy tomatsoppa med basilika

Du behöver 2 st burkar krossad tomat ca 800 gram 2 st burkar kokosmjölk ca 800 gram 2 st gula lökar 2 msk tomatpuré 2...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st burkar krossad tomat ca 800 gram
  • 2 st burkar kokosmjölk ca 800 gram
  • 2 st gula lökar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st vitlök klyftor
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1.5 tsk sambal oelek efter smak
  • 2 krm salt
  • 1 kruka färsk basilika
  • fetaost efter behag

Gör så här

1
Koka upp krossade tomater och kokosmjölk i en kastrull. Hacka gul lök grovt och lägg i.

2
Tillsätt tomatpuré, hela skalade vitlöksklyftor, grönsaksbuljong, sambal oelek och salt. Mixa soppan med en stavmixer och låt den sedan puttra på svag värme i 5 minuter.

3
Avsluta med att mixa ner basilikan. Servera med smulad fetaost.


Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Gustaf Ehleskog i Traneberg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top