Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 dl japansk soja
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk sesamolja
- 1 st tråg böngroddar
- 4 st salladslökar sköljda, strimlade
- 1 st squash (ca 300 g)
- 2 msk jordnötsolja
Gör så här
1
Vispa samman mjöl, ägg, mjölk och salt till en slät smet i en skål. Låt stå och svälla.
2
Blanda soja, sambal oelek och sesamolja till en dippsås i en skål.
3
Blanda sköljda och avrunna böngroddar och salladslök i en skål.
4
Tvätta och riv squashen på rivjärnets grova sida. Krama ur vätskan. Blanda rivet i pannkakssmeten. Hetta upp två små stekpannor med olja, häll hälften av smeten i varje panna och stek 4–5 minuter tills den nästan stannat, vänd sedan och stek 3–4 minuter till. Ta hjälp av en tallrik när du vänder pannkakan.
5
Skär pannkakorna i tårtbitar och servera med dippsås och böngroddsallad.
Kcal 357, Fett 14 g, Kolhydrater 42 g, Fibrer 5 g