Squashpasta med kyckling

Du behöver 600 g kycklingbröstfilé 2 msk olivolja salt och peppar 1 st cocktailtomater ask 2 st squash 0.5 dl solroskärnor rostade 1 st vitlöksklyfta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 st cocktailtomater ask
  • 2 st squash
  • 0.5 dl solroskärnor rostade
  • 1 st vitlöksklyfta grovt hackad
  • 2 msk bladpersilja grovhackad
  • 2 msk Parmesan finriven
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 st citron saften
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Skär kyckling-

2
filéerna i mindre bitar. Hetta upp oljan i en panna och lägg i kycklingen. Krydda med salt och peppar och stek tills kycklingen nästan är färdig i cirka 5 minuter.

3
Dela cocktailtomaterna i halvor och tillsätt i pannan. Puttra samman tomaterna i några minuter tills de blir mjuka och dra pannan åt sidan.

4
Skölj squashen och strimla i långa remsor med en kniv eller grovt zestjärn. Mixa solroskärnorna grovt tillsammans med vitlök, persilja, parmesan och olivolja. Smaksätt med pressad citronsaft, salt och peppar. Lägg upp strimlad squash, stekt kyckling och toppa med solrospeston.


Kommentar:
Tunnstrimlad squash serveras här som pasta med pesto på solrosfrön och stekt kyckling.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top