Du behöver
- 2 squash
- 1 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 4 portioner långmakaroner
- 4 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl (ca 50 g) riven lagrad hårdost
- 1 dutt kajennpeppar
- 2 msk (solros)olja
- 2 paprikor
Gör så här
1
Skiva squashfrukterna på längden, halvcentimetertjockt. Blanda vetemjölet med salt och peppar i plastpåse. Skaka en skiva i taget i mjölpåsen. Vänd skivorna i uppvispat ägg och skaka varje skiva i plastpåse med ströbröd i.
2
Koka makaroner i saltat vatten, låt rinna av.
3
Hetta upp mjölk under omrörning. Skaka mjölet med 1/2 deciliter vatten i burk med skruvlock. Rör ner mjölken, låt puttra 3 minuter och smaksätt med ost, salt, peppar och kajenn.
4
Stek squashen 2–3 minuter på varje sida i olja i medelvarm stekpanna. Vänd ihop pasta och sås, skiva paprika att servera till.
5
Tips! Använd färdig ostsås från mjölkkylen!
Näringsvärde: Kcal 612, fett 24 g, kolhydrater 78 g, fibrer 6 g