Squashspagetti med ärtor och feta

Du behöver 2 st squash stora salt 0.5 dl olivolja salt och svartpeppar 0.5 dl pinjenötter 150 g fetaost 1 dl frysta ärtor 0.5 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st squash stora
  • salt
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 150 g fetaost
  • 1 dl frysta ärtor
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st mynta bladen

Gör så här

1
Hyvla tunna skivor av squash med en potatisskalare och strimla fint. Koka upp vatten med en nypa salt. Lägg ner squashpastan och låt den bara bli varm i 1 minut. Häll upp i ett durkslag, skölj med kallt vatten och låt det rinna av. Lägg squashpastan i en skål och häll över olivolja, krydda med salt och peppar och blanda. Rosta nötterna i en torr panna tills de fått en fin gyllenbrun färg. Smula fetaosten med gaffel på ett fat.

2
Tillaga ärtorna enligt anvisning på förpackningen.

3
Tillsätt fetaost, ärtor och hälften av nötterna till pastan. Pressa över citronsaften och blanda. Grovhacka myntan och strö den över pastan tillsammans med resten av nötterna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top