Du behöver
- 1 st squash liten smal
- salt
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 75 g gorgonzola (picante)
- 1 dl grädde
- 6 st ägg
- 3 msk parmesanost riven
- 275 g smördeg
- 1 st ägg till pensling
- 30 g pinjenötter
- oregano att strö över
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Skär squashen i tunna skivor, lägg dem på hushållspapper och strö lite salt över, detta för att dra ut överflödig vätska. Efter 20 minuter, torka av med hushållspapper, vänd squash-
3
skivorna och upprepa proce-duren.
4
Pressa vitlöken och finhacka löken och fräs i olivolja tills den är mjuk och genomskinlig, men utan att den tar färg.
5
Smula gorgonzolaosten och blanda ihop med grädde, ägg, parmesan och lökblandningen.
6
Dela smördegen i 6 bitar och tryck ut bottnar av degen i 6 portionsformar, cirka 10–12 centimeter i diameter.
7
Pensla kanterna med uppvispat ägg.
8
Häll äggstanningen i formarna och lägg på de tunna squashskivorna. Strö över pinjenötter och oregano.
9
Grädda i cirka 10 minuter eller tills tarteletterna fått fin färg.