Squashtartelett med gorgonzola

Du behöver 1 st squash liten smal salt 1 st vitlöksklyfta 0.5 st gul lök 1 msk olivolja 75 g gorgonzola (picante) 1 dl grädde...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st squash liten smal
  • salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 75 g gorgonzola (picante)
  • 1 dl grädde
  • 6 st ägg
  • 3 msk parmesanost riven
  • 275 g smördeg
  • 1 st ägg till pensling
  • 30 g pinjenötter
  • oregano att strö över

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Skär squashen i tunna skivor, lägg dem på hushållspapper och strö lite salt över, detta för att dra ut överflödig vätska. Efter 20 minuter, torka av med hushållspapper, vänd squash-

3
skivorna och upprepa proce-duren.

4
Pressa vitlöken och finhacka löken och fräs i olivolja tills den är mjuk och genomskinlig, men utan att den tar färg.

5
Smula gorgonzolaosten och blanda ihop med grädde, ägg, parmesan och lökblandningen.

6
Dela smördegen i 6 bitar och tryck ut bottnar av degen i 6 portionsformar, cirka 10–12 centimeter i diameter.

7
Pensla kanterna med uppvispat ägg.

8
Häll äggstanningen i formarna och lägg på de tunna squashskivorna. Strö över pinjenötter och oregano.

9
Grädda i cirka 10 minuter eller tills tarteletterna fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top