Stekt abborrfilé med timjandoftande tomatsallad

Du behöver Sallad 1 knippe sparris ca 250 g blandade småtomater ½ kruka färsk timjan ¼ knippe gräslök ½ kruka röd eller grön basilika Dressing...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Sallad
  • 1 knippe sparris
  • ca 250 g blandade småtomater
  • ½ kruka färsk timjan
  • ¼ knippe gräslök
  • ½ kruka röd eller grön basilika
  • Dressing
  • saften av ½ citron
  • ½ dl god olivolja
  • salt och peppar
  • 600 g abborrfiléer eller spättafiléer
  • 1 dl vete- eller grahamsmjöl
  • salt och peppar
  • 50 g smör
  • Till servering
  • kokt färskpotatis och knäckebröd

Gör så här

1
Gör sparris och sallad först. Skär sparrisen på längden och förväll ett par minuter i lättsaltat vatten.

2
Dela tomaterna i klyftor och lägg i en skål. Hacka timjan och gräslök grovt och lägg i skålen. Riv i basilikabladen och blanda.

3
Har du tillgång till en örtagård kan du ta med lite timjanblommor om det är säsong. Vispa ihop citronsaft och olivolja, smaka av med salt och peppar och slå dressingen över salladen.

4
Vik fiskfiléerna på mitten. Blanda mjölet med salt och peppar på ett fat och vänd fisken i mjölet. Hetta upp en stekpanna med lite smör och stek fisken ett par minuter på varje sida.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top