Stekt ankbröst med klyftpotatis

Du behöver 4 st ankbröst salt och peppar olja Marinad: 3 dl balsamicovinäger (balsamvinäger) 1 st lime saft och skal av 2 st vitlöksklyftor pressade...


6 portioner

Du behöver

  • 4 st ankbröst
  • salt och peppar
  • olja

Marinad:

3 dl balsamicovinäger (balsamvinäger)
1 st lime saft och skal av
2 st vitlöksklyftor pressade
1 msk koriander finhackad
3 st papaya
3 st mangofrukt
olivolja
8 st potatis
gourmetsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skala mangon och papayan, klyfta eller tärna dem. Lägg över dem i en bunke och tillsätt pressad vitlök, limesaft, limeskal samt finhackad koriander. Häll över balsamvinäger, blanda om ordentligt och låt stå och dra. Tvätta potatisen, torka av och klyfta dem. Häll olja i en eldfast form och lägg i potatisklyftorna. Baka dem i cirka 40 minuter, skaka och vänd några gånger. Salta med gourmetsalt. Lägg ankbrösten med skinnsidan uppåt, snitta skinnet i små rutor. Salta och peppra. Hetta upp oljan i stekpannan, stek ankbrösten, skinnsidan först. Vänd och ös några gånger under tiden. Lägg över på smord eldfast form. Stek vidare i ugnen i 6-8 minuter. Ös några gånger. Ta ut ankbrösten. Svep in i folie. Låt vila cirka 10 minuter. Skär upp brösten i skivor på snedden. Servera på en bädd av marinerade frukter och med klyftpotatis till.


Kommentar:
Prova även våra andra läckra recept med kalkon och anka!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top