Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Stekt ankbröst med klyftpotatis
Foto: Anders Norrsell

Stekt ankbröst med klyftpotatis

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (15)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

6 portioner

  • 4 ankbröst
  • salt och peppar
  • olja
  • Marinad:
  • 3 dl balsamico (balsamvinäger)
  • 1 lime, saft och skal av
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk finhackad koriander
  • 3 papayor
  • 3 mangofrukter
  • olivolja
  • 8 potatisar
  • gourmetsalt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skala mangon och papayan, klyfta eller tärna dem. Lägg över dem i en bunke och tillsätt pressad vitlök, limesaft, limeskal samt finhackad koriander. Häll över balsamvinäger, blanda om ordentligt och låt stå och dra. Tvätta potatisen, torka av och klyfta dem. Häll olja i en eldfast form och lägg i potatisklyftorna. Baka dem i cirka 40 minuter, skaka och vänd några gånger. Salta med gourmetsalt. Lägg ankbrösten med skinnsidan uppåt, snitta skinnet i små rutor. Salta och peppra. Hetta upp oljan i stekpannan, stek ankbrösten, skinnsidan först. Vänd och ös några gånger under tiden. Lägg över på smord eldfast form. Stek vidare i ugnen i 6-8 minuter. Ös några gånger. Ta ut ankbrösten. Svep in i folie. Låt vila cirka 10 minuter. Skär upp brösten i skivor på snedden. Servera på en bädd av marinerade frukter och med klyftpotatis till.

Kommentarer

Prova även våra andra läckra recept med kalkon och anka!

Passar till

Thaikalkon med nudlar
Kalkonwraps med sallad och äppeltsatsiki
Kalkonspett med ugnsbakade grönsaker
Ankbröst med jalapeñokryddat sötpotatismos
Kalkonbröst med senapssås
Cideranka med västerbottensrisotto
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: