Stekt blomkål med rödlöksfräs

Du behöver 2 st blomkålshuvud smör till stekning hummus 1 st burk kikärter 400 g, sköljda och avrunna 1.5 st skalade vitlöksklyftor 0.5 tsk spiskummin...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 2 st blomkålshuvud
  • smör till stekning
  • hummus
  • 1 st burk kikärter 400 g, sköljda och avrunna
  • 1.5 st skalade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk koriander malen
  • 2 msk olivolja
  • 4 msk mjölk
  • salt och peppar

Rödlöks- & olivfräs

3 st lökar röda
olivolja till stekning
rosmarinkvist blad från 1 kvist
16 st oliver
4 msk brödsmulor eller 2 msk skorpmjöl

Gör så här

1
Ansa blomkålen och skär den i tjocka skivor. Stek skivorna i smöret på medelvärme, under lock, gyllengul och mjuk 5–8 minuter på varje sida. Håll kålen varm.

2
Mixa ihop kikärter, vitlök, spiskummin, koriander, olja och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

3
Skala och skiva löken.

4
Fräs löken i oljan i stekpanna cirka 3 minuter. Blanda i rosmarinblad, oliver och brödsmulor och fräs cirka 3 minuter.

5
Toppa blomkålen med det frästa och servera med hummus.


Kommentar:
Brödsmulorna gör du enkelt själv genom att mixa 1 bit 1–2 dagar gammalt vitt bröd, gärna baguette.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top