Stekt chorizo med paprikabulgur

Du behöver 500 g chorizo eller liknande 4.5 st salladslökar 4 st paprika 2 röda och 2 gula 4 prt bulgur 1 st hönsbuljongtärning 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g chorizo eller liknande
  • 4.5 st salladslökar
  • 4 st paprika 2 röda och 2 gula
  • 4 prt bulgur
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 dl Medelhavsyoghurt (Medelhavs)yoghurt
  • 0.5 tsk salt
  • 1.5 st vitlök klyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 2 st päron mogna

Gör så här

1
Snitta korvarna, lägg i kall stekpanna och hetta upp den till nästhögsta värme. Stek dem genomheta och snygga. Ta upp, håll varmt. Grovskiva löken, stek dem i panna 5 minuter. Tärna paprikorna grovt.

2
Koka bulgurn i vatten med hönsbuljongtärning, följ bulgurpaketets beskrivning. Rör upp med gaffel efteråt, vänd i den mjukstekta löken. Stek hastigt paprikan på högre värme, vänd sen ner i bulgurn.

3
Blanda tsatsikisås av yoghurt, salt, pressad vitlök, peppar och persilja. Riv tvättade päron grovt. Krama så mycket vatten som möjligt ur rivet. Blanda ner i tsatsikin.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 484, fett 15 g, kolhydrater 57 g, fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top