Du behöver
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 2 morötter, grovt strimlade
- 1 röd paprika, tärnad
- 2 msk olivolja
- 2 burkar krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 dl strimlad purjolök
- 2 burkar stora vita bönor
- (420 g avrunnen vikt), sköljda
- 2 msk smör
- 1/2 tsk socker (kan uteslutas)
- salt och nymalen svartpeppar
- 1 dl hackad dill och persilja (eller bara en av sorterna)
- 600 g vit fiskfilé, t ex hällefilé, miljömärkt torsk eller spätta
- 1 msk rapsolja
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök, morot och paprika i olivoljan i ett par minuter.
2
Tillsätt tomat och vatten, låt koka 12–15 minuter. Blanda i purjolök, bönor och smör, låt koka i ytterligare 2 minuter. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Tillsätt det kryddgröna.
3
Salta och peppra fiskfiléerna, stek dem i het panna i lite rapsolja 1–2 minuter på varje sida. Servera till grönsaksragun.
Kcal 503, Fett 16 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 19 g