Stekt fisk med tomat och bönor

Du behöver 2 msk olivolja 4 st tomater i bitar 2.5 st salladslökar strimlade, eller 1 dl strimlad purjolök 2 st burkar stora vita bönor...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  • 4 st tomater i bitar
  • 2.5 st salladslökar strimlade, eller 1 dl strimlad purjolök
  • 2 st burkar stora vita bönor avrunna och sköljda
  • 3.5 st sardellfiléer hackade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 3 msk kapris + 2 msk spad
  • 4 bitar fiskfilé vit
  • salt och peppar
  • vetemjöl
  • smör till stekning
  • citronklyftor

Gör så här

1
1 Hetta upp olivoljan i en vid kastrull eller panna. Släng i tomater, lök, bönor och sardellhack.

2
2 Rör om, salta och peppra och låt fräsa någon minut bara så det blir ordentligt varmt. Tillsätt kapris och kaprisspad.

3
3 Salta och peppra fisken och vänd den i mjöl. Stek filébitarna på medelvärme i brynt smör 2–3 minuter på varje sida. Servera

4
citronklyftor till.


Kommentar:
Näringsvärde:Kcal 597, Fett 32, Kolhydrater 56, Fibrer 3

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top