Stekt fläskfilé med smält getost och marinerade grönsaker

Du behöver fläskfilé ca 600 g 1 tsk paprikapulver 1 tsk salt 1.5 krm svartpeppar nymald smör eller margarin getost (chèvre) Garnering: färsk timjan Gör...


4 portioner

Du behöver

  • fläskfilé ca 600 g
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar nymald
  • smör eller margarin
  • getost (chèvre)

Garnering:

färsk timjan

Gör så här

1
Dela fläskfilén i cirka 8 lika stora bitar. Banka ut köttskivorna mellan plastfilm, så att de blir knappt 1 centimeter tjocka. Krydda med paprikapulver, salt och nymald peppar. Skär getosten i knappt centimetertjocka skivor.

2
Bryn köttet på båda sidorna i smöret i en stekpanna.

3
Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och placera en getostskiva på varje köttbit. Låt köttet steka klart i ugnen, 225 grader, 3-5 minuter, tills det är genomstekt och osten börjat smälta. Garnera med timjan och servera direkt med marinerade, ugnsbakade grönsakerna (se länk).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top