Du behöver
- fläskfilé ca 600 g
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1.5 krm svartpeppar nymald
- smör eller margarin
- getost (chèvre)
Garnering:
färsk timjan
Gör så här
1
Dela fläskfilén i cirka 8 lika stora bitar. Banka ut köttskivorna mellan plastfilm, så att de blir knappt 1 centimeter tjocka. Krydda med paprikapulver, salt och nymald peppar. Skär getosten i knappt centimetertjocka skivor.
2
Bryn köttet på båda sidorna i smöret i en stekpanna.
3
Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och placera en getostskiva på varje köttbit. Låt köttet steka klart i ugnen, 225 grader, 3-5 minuter, tills det är genomstekt och osten börjat smälta. Garnera med timjan och servera direkt med marinerade, ugnsbakade grönsakerna (se länk).