Stekt gösfilé med vit sparris

Du behöver 8 st sparris stora vita skalade salt gösfiléer fjällade med skinnet kvar salt och peppar 2 msk matolja till stekning 1 näve örter...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st sparris stora vita skalade
  • salt
  • gösfiléer fjällade med skinnet kvar
  • salt och peppar
  • 2 msk matolja till stekning
  • 1 näve örter till servering
  • citronsmörsås se recept

Gör så här

1
Koka sparrisen i saltat vatten i cirka 7 minuter.

2
Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i matolja på hög värme på skinnsidan i 2 minuter och sedan 1 minut på köttsidan.

3
Servera fisk och sparris med citronsmörsås, se recept, och färska örter.


Kommentar:
Stekt gös på lyxvis med vit sparris och en smakrik smörsås. Hittar du inte vit sparris kan du koka svartrot eller hyvla rå grön sparris istället.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top