Du behöver
- 2 st paket halloumiost (à 150 g)
- 2 msk mandel skivad
- 4 st morötter grova
- 2 st apelsiner blonda
- 200 g kvarg
- 1 st koriander kruka färsk
- salt, svartpeppar
- olivolja till stekning
- brytbröd
Gör så här
1
Skiva ostarna halvcentimetertjockt.
2
Rosta mandeln till mild färg i torr, het stekpanna. Passa, för den bränner lätt!
3
Skala och snedskiva morötterna halvcentimetertjockt, koka dem knappt mjuka i saltat vatten (2 tsk salt per liter vatten). Låt rinna av.
4
Skär under tiden skalet av apelsinerna med vass kniv, även den vita hinnan. Lösgör klyftorna mellan sidhinnorna med hjälp av kniven.
5
Blanda kvargen med 1/2 kruka grovhackad koriander, 3/4 tsk salt och nymalen svartpeppar efter smak.
6
Bottna tallrikarna med resterande koriander, lägg upp morot och apelsinfiléer. Stek halloumiskivorna i oljan i ganska het panna, ett par minuter på varje sida. Lägg upp och servera kryddkvarg och brytbröd till.