Stekt halloumi med apelsinfiléer

Du behöver 2 st paket halloumiost (à 150 g) 2 msk mandel skivad 4 st morötter grova 2 st apelsiner blonda 200 g kvarg 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st paket halloumiost (à 150 g)
  • 2 msk mandel skivad
  • 4 st morötter grova
  • 2 st apelsiner blonda
  • 200 g kvarg
  • 1 st koriander kruka färsk
  • salt, svartpeppar
  • olivolja till stekning
  • brytbröd

Gör så här

1
Skiva ostarna halvcentimetertjockt.

2
Rosta mandeln till mild färg i torr, het stekpanna. Passa, för den bränner lätt!

3
Skala och snedskiva morötterna halvcentimetertjockt, koka dem knappt mjuka i saltat vatten (2 tsk salt per liter vatten). Låt rinna av.

4
Skär under tiden skalet av apelsinerna med vass kniv, även den vita hinnan. Lösgör klyftorna mellan sidhinnorna med hjälp av kniven.

5
Blanda kvargen med 1/2 kruka grovhackad koriander, 3/4 tsk salt och nymalen svartpeppar efter smak.

6
Bottna tallrikarna med resterande koriander, lägg upp morot och apelsinfiléer. Stek halloumiskivorna i oljan i ganska het panna, ett par minuter på varje sida. Lägg upp och servera kryddkvarg och brytbröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top