Du behöver
- 8–12 potatisar, mjölig sort
- 4 tomater
- olivolja till stekning
- 125–150 g fetaost eller getost
- salt, peppar
- 1 dl hönsbuljong
- 12 timjankvistar
- 4 tjocka korvar
- 4 msk svensk senap, gärna grovkornig
Gör så här
1
Skala potatisen eller tvätta den väl. Skiva potatis och tomater. Fräs tomaterna i olja i en stekpanna till fin färg, ta upp på tallrik. Stek potatisen nästan mjuk och till fin färg, i olja i samma stekpanna och ta upp på tallrik.
2
Varva sedan potatis och tomater med grovsmulad fetaost i 2–3 lager i stekpannan. Salta och peppra mellan varven. Ringla över buljongen. Toppa med timjankvistarna och efterstek under lock tills allt blir genomvarmt, cirka 5 minuter. (Du kan också eftersteka tomat- och fetapotatisen i en ugnssäker form i mitten av 175 grader varm ugn, 5–10 minuter.)
3
Skåra korvarna och stek dem i en aning fett tills de är varma och fått fin färg.
4
Servera tomatpotatisen med nystekt korv och senap.