Stekt lax med paprikasalsa

Du behöver grillad paprika på burk avrunna, ca 250 g 4 st salladslökar 1/2–1 st röd chili 1 st persilja bladen 1 msk vinäger 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • grillad paprika på burk avrunna, ca 250 g
  • 4 st salladslökar
  • 1/2–1 st röd chili
  • 1 st persilja bladen
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt svartpeppar
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 4 prt couscous
  • 1 st babyspenat (65 g)
  • 0.5 dl mandel hackad

Gör så här

1
Tärna paprikan, ansa och skiva löken, kärna ur och hacka chilin, hacka persiljan. Blanda allt i en skål med vinäger och olja, smaka av med salt och peppar.

2
Dela laxen i fyra bitar, salta och peppra och stek i olja i het panna, skinnsidan först, ett par minuter per sida beroende på tjocklek.

3
Tillaga couscousen enligt förpackningens anvisning. Blanda i spenat och hackad mandel.

4
Servera laxen med couscous och salsa.


Kommentar:
Stek laxen i het panna, skinnsidan först, till fin färg, men låt den gärna ha en lite rå kärna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top