Du behöver
- grillad paprika på burk avrunna, ca 250 g
- 4 st salladslökar
- 1/2–1 st röd chili
- 1 st persilja bladen
- 1 msk vinäger
- 2 msk olivolja
- salt svartpeppar
- 600 g laxfilé med skinn
- 4 prt couscous
- 1 st babyspenat (65 g)
- 0.5 dl mandel hackad
Gör så här
1
Tärna paprikan, ansa och skiva löken, kärna ur och hacka chilin, hacka persiljan. Blanda allt i en skål med vinäger och olja, smaka av med salt och peppar.
2
Dela laxen i fyra bitar, salta och peppra och stek i olja i het panna, skinnsidan först, ett par minuter per sida beroende på tjocklek.
3
Tillaga couscousen enligt förpackningens anvisning. Blanda i spenat och hackad mandel.
4
Servera laxen med couscous och salsa.
Stek laxen i het panna, skinnsidan först, till fin färg, men låt den gärna ha en lite rå kärna.