Stekt palsternacka med oliver, fetaost och kirskål

Du behöver 4 st palsternackor 4 msk olivolja kallpressad 1 st gul lök 30 st svarta oliver urkärnade 0.5 l kirskål späd, färsk 150 g...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st palsternackor
  • 4 msk olivolja kallpressad
  • 1 st gul lök
  • 30 st svarta oliver urkärnade
  • 0.5 l kirskål späd, färsk
  • 150 g fetaost
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skölj palsternackorna och skär bort fula bitar. Skär dem i centimetertjocka skivor på längden. Stek dem i lite olja eller grilla dem på båda sidor tills de är gyllenbruna. Krydda med salt och peppar.

2
Skala och hacka löken fint. Hacka oliverna och strimla kirskålen grovt. Fräs snabbt lök och kirskål i lite olja, så de blir mjuka. Låt svalna.

3
Smula ner fetaosten i kirskålsblandningen och lägg även i oliverna. Lägg blandningen på de varma palsternackorna, smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top