Stekt ris med sesamägg

Du behöver 1 st gul lök finhackad olja till stekning 3 st vitlök finhackad 1/2–1 st chili röd finhackad 1.5 msk ingefära riven 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • olja till stekning
  • 3 st vitlök finhackad
  • 1/2–1 st chili röd finhackad
  • 1.5 msk ingefära riven
  • 2 msk sherry
  • 1 tsk socker
  • 12 dl ris kokt, kallt
  • 4 st salladslökar skivade
  • 2 dl sojabönor frysta
  • 1 msk grönsaksfond koncentrerad
  • 2 tsk sesamolja
  • soja japansk, efter smak
  • 4 st ägg
  • 0.5 msk sesamfrö

Gör så här

1
Mjukfräs den gula löken i olja i en stor stekpanna utan att den tar färg. Tillsätt sedan vitlök, chili och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i sherry och socker och låt koka in. Tillsätt ris, salladslök, sojabönor, grönsaksfond och sesamolja, låt allt bli genomhett under omrörning. Smaka av med soja.

2
Hetta upp en till stekpanna med olja och stek äggen på ena sidan tills vitan stannar men gulan är krämig. Strö över sesamfrön och servera till riset.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top