Du behöver
- 1 st gul lök finhackad
- olja till stekning
- 3 st vitlök finhackad
- 1/2–1 st chili röd finhackad
- 1.5 msk ingefära riven
- 2 msk sherry
- 1 tsk socker
- 12 dl ris kokt, kallt
- 4 st salladslökar skivade
- 2 dl sojabönor frysta
- 1 msk grönsaksfond koncentrerad
- 2 tsk sesamolja
- soja japansk, efter smak
- 4 st ägg
- 0.5 msk sesamfrö
Gör så här
1
Mjukfräs den gula löken i olja i en stor stekpanna utan att den tar färg. Tillsätt sedan vitlök, chili och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i sherry och socker och låt koka in. Tillsätt ris, salladslök, sojabönor, grönsaksfond och sesamolja, låt allt bli genomhett under omrörning. Smaka av med soja.
2
Hetta upp en till stekpanna med olja och stek äggen på ena sidan tills vitan stannar men gulan är krämig. Strö över sesamfrön och servera till riset.