Stekt spätta med rödbetspytt

Du behöver Tärna potatisen och stek den med matfett i medelvarm panna cirka 10 minuter. Finskiva löken och låt den steka med, salta och peppra....

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Tärna potatisen och stek den med matfett i medelvarm panna cirka 10 minuter. Finskiva löken och låt den steka med, salta och peppra. Ta upp, håll varmt.
  • Ansa och tärna svampen. Stek på dryg medelvärme, krydda. Ta upp. Tärna rödbetorna och stek dem hastigt på hög värme, salta och peppra. Ta upp och blanda med resten av pytten.
  • Skölj ur pannan och hetta upp igen till dryg medelvärme. Vänd fiskfiléerna i vetemjöl. Stek ett par filéer i sänder i matfett på dryg medelvärme någon dryg minut på varje sida, salta och peppra under tiden.
  • Servera med citron att pressa över fisken.

Gör så här

1
8 medelstora potatisar

2
smör eller olja till stekning

3
2 salladslökar

4
salt och peppar

5
200 g champinjoner

6
4–6 färdigkokta rödbetor

7
600 g spättafilé

8
1–2 dl vetemjöl

9
1 citron


Kommentar:
Hittar du inte vakuumpackade kokta betor går sköljda inlagda också fint.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top