Stekt squash med skinka och feta

Du behöver 4 skivor lufttorkad skinka (t ex prosciutto) 1 squash 1 msk olivolja 1/2 chili, finhckad 1/2 burk (à 300 g) fetaosttärningar i marinad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor lufttorkad skinka (t ex prosciutto)
  • 1 squash
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 chili, finhckad
  • 1/2 burk (à 300 g) fetaosttärningar i marinad
  • flingsalt

Gör så här

1
Lägg ut skinkskivorna på en ugnsplåt och torka dem mitt i ugnen i 175 grader 15–20 minuter tills de är knapriga.

2
Skiva squashen i tjocka skivor på snedden. Stek dem knappt mjuka på båda sidor i stekpanna med olja och chili. Snitta en skåra i varje skiva och sätt ner skinkskivorna som segel. Skeda fetatärningar bredvid.

3
Servera medan squashskivorna fortfarande är varma och sätt fram en skål med flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top