Stekt torsk med västerbottenpotatis

Du behöver 600 g färskpotatis 1 dl västerbottensost riven 1 msk smör 2 msk hackad dill 0.5 st färskt vitkålshuvud i klyftor 600 g miljömärkt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 1 dl västerbottensost riven
  • 1 msk smör
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 st färskt vitkålshuvud i klyftor
  • 600 g miljömärkt torskfilé eller annan vit fisk
  • salt
  • ströbröd
  • smör till stekning
  • citronklyftor

Gör så här

1
Borsta och koka potatisen mjuk. Slå bort vattnet och ånga

2
av ordentligt.

3
Vänd ihop potatisen med ost, smör och dill.

4
Koka kålklyftorna i 1 1/2 minut i saltat vatten med en rejäl klick smör i. Lyft upp på ren kökshandduk.

5
Salta fiskfiléerna och vänd dem i ströbröd. Stek dem på medelvärme i brynt smör i 2 minuter på varje sida. Servera med kål, potatis och citronklyftor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 479, fett 22 g, kolhydrater 35 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top