Stor inbakad pizza

Du behöver Pizzadeg: 25 g jäst 2.5 dl vatten 3 msk olja 0.5 tsk salt vetemjöl ca 7 dl Fyllning: 3 st gula lökar 1...


4 portioner

Du behöver

Pizzadeg:

25 g jäst
2.5 dl vatten
3 msk olja
0.5 tsk salt
vetemjöl ca 7 dl

Fyllning:

3 st gula lökar
1 msk olja
500 g passerade tomater
4 st tomater färska
1 tsk oregano
2 krm chilipeppar
salt
1/2 pkt frysta mexikanska grönsaker med majs, paprika och broccoli
3 dl grevéost riven

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet som bör vara lite ljummet (37 grader). Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.

2
Låt den jäsa 20 minuter, gärna längre om du har tid.

3
Gör under tiden tomatsåsen. Skala och hacka lökarna. Låt dem mjukna i olja utan att ta färg. Tillsätt de passerade tomaterna samt färska tomater i tärningar. Krydda med oregano, chilipeppar och salt. Låt allt koka ihop några minuter.

4
Kavla ut degen till en tunn rundel som ryms inom plåtens längd. Lägg degen på plåten med bakplåtspapper men låt halva trilla utanför. Använd hälften av såsen och bred ut den på halva pizzabottnen.

5
Fräs grönsakerna hastigt i stekpannan. Lägg på grönsakerna och strö över rikligt med riven ost. Vik över degen och vik samt kläm ihop kanten med en gaffel så det blir tätt. Grädda pizzan i 225 grader cirka 20 minuter.

6
Tips!

7
Pizzasåsen blir alltså en dubbel sats. Spara hälften till en annan dag och servera med nykokt pasta!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top