Strömming med västerbottenmos

Du behöver 600 g strömmingsfilé ströbröd 4 msk dijonsenap dill en knippa salt och peppar smör att steka i 800 g potatis skalad 3.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • ströbröd
  • 4 msk dijonsenap
  • dill en knippa
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 800 g potatis skalad
  • 3.5 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl västerbottensost riven, (ca 80 g)
  • 150 g haricots verts lättkokta
  • smör brynt

Gör så här

1
Skölj och torka strömmingen. Häll ströbröd på ett fat och lägg i hälften av filéerna med skinnsidan nedåt. Bred senap på och klipp över dill, salta och peppra. Lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Vänd och klappa in ströbrödet. Stek i smör på medelvärme, 3–4 minuter på varje sida.

2
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av, krossa den i kastrullen, elvispa i mjölk till bra konsistens. Rör i ost och smaka av med salt och peppar.

3
Servera med lättkokta haricots verts och brynt smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top