Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- ströbröd
- 4 msk dijonsenap
- dill en knippa
- salt och peppar
- smör att steka i
- 800 g potatis skalad
- 3.5 dl mjölk (3 %)
- 2 dl västerbottensost riven, (ca 80 g)
- 150 g haricots verts lättkokta
- smör brynt
Gör så här
1
Skölj och torka strömmingen. Häll ströbröd på ett fat och lägg i hälften av filéerna med skinnsidan nedåt. Bred senap på och klipp över dill, salta och peppra. Lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Vänd och klappa in ströbrödet. Stek i smör på medelvärme, 3–4 minuter på varje sida.
2
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av, krossa den i kastrullen, elvispa i mjölk till bra konsistens. Rör i ost och smaka av med salt och peppar.
3
Servera med lättkokta haricots verts och brynt smör.