Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Strömming med västerbottenmos
Foto: Björn Tesch

Strömming med västerbottenmos

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (2)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 600 g strömmingsfilé
  • ströbröd
  • 4 msk dijonsenap
  • en knippa dill
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 800 g mjölig potatis, skalad
  • 3–4 dl mjölk (3 %), varm
  • 2 dl (ca 80 g) riven västerbottenost
  • 150 g haricots verts, lättkokta
  • smör, brynt

Gör så här

  • Skölj och torka strömmingen. Häll ströbröd på ett fat och lägg i hälften av filéerna med skinnsidan nedåt. Bred senap på och klipp över dill, salta och peppra. Lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Vänd och klappa in ströbrödet. Stek i smör på medelvärme, 3–4 minuter på varje sida.
  • Koka potatisen i saltat vatten. Häll av, krossa den i kastrullen, elvispa i mjölk till bra konsistens. Rör i ost och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med lättkokta haricots verts och brynt smör.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: