Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 0.5 st röd paprika
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 st torkade piri piri
- chiliflakes eller 1 krm
- 1 tsk fänkålsfrön
- 0.5 tsk salt
- 0.5 dl olivolja
- 1 kg potatis mjölig sort
- 0.5 tsk salt
- 2 msk smör
- 2 dl mjölk
- 2 msk finhackade färska örter t ex persilja och timjan
- 1 st citron
Gör så här
1
Klipp bort ryggfenan på strömmingen och lägg ut dem med skinnsidan nedåt.
2
Kärna ut paprikan och skala vitlöken. Dela paprikan i skivor på längden och skär i små tärningar. Finhacka vitlöken. Stöt piri-pirin i en mortel till ett fint pulver.
3
Blanda hackad paprika med vitlök, piri-piri, fänkålsfrön och salt. Fyll strömmingsfiléerna med blandningen och vik samman varje filé en och en.
4
Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
5
Hetta upp några matsked-ar olja och stek strömmingen
6
frasig på bägge sidor i cirka 2–3 minuter per sida. Hetta upp smöret med mjölken och pressa ner potatisen i mjölkblandningen. Rör ner örterna och smaka av med salt. Servera fisken med potatismoset och citronklyftor.