Strömming med piri-piri

Du behöver 600 g strömmingsfilé 0.5 st röd paprika 1 st vitlöksklyfta 1.5 st torkade piri piri chiliflakes eller 1 krm 1 tsk fänkålsfrön 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 st torkade piri piri
  • chiliflakes eller 1 krm
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 kg potatis mjölig sort
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk finhackade färska örter t ex persilja och timjan
  • 1 st citron

Gör så här

1
Klipp bort ryggfenan på strömmingen och lägg ut dem med skinnsidan nedåt.

2
Kärna ut paprikan och skala vitlöken. Dela paprikan i skivor på längden och skär i små tärningar. Finhacka vitlöken. Stöt piri-pirin i en mortel till ett fint pulver.

3
Blanda hackad paprika med vitlök, piri-piri, fänkålsfrön och salt. Fyll strömmingsfiléerna med blandningen och vik samman varje filé en och en.

4
Skala och skär potatisen i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.

5
Hetta upp några matsked-ar olja och stek strömmingen

6
frasig på bägge sidor i cirka 2–3 minuter per sida. Hetta upp smöret med mjölken och pressa ner potatisen i mjölkblandningen. Rör ner örterna och smaka av med salt. Servera fisken med potatismoset och citronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top