Strömmingslåda i krämig sås

Du behöver smör +1 msk 600 g Strömminingsfiléer 1 tsk salt 0.5 tsk vitpeppar 1 st tomat 0.5 st purjolök det vita 1 dl chilisås...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • smör +1 msk
  • 600 g Strömminingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 st tomat
  • 0.5 st purjolök det vita
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk dill finhackad
  • 2 msk ströbröd

Till servering

potatis blandad sallad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formen med 1 msk

2
smör.

3
Gör rullar av strömmingen, skinnsidan inåt, lägg i formen. Krydda med salt och nymalen vitpeppar.

4
Skär tomaten i små bitar och finstrimla purjolöken. Fördela över strömmingsrullarna.

5
Blanda chilisås, vispgrädde och dill. Häll blandningen över fisken och strö över ströbröd. Fördela 1 matsked smör i klickar överst och grädda formen mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

6
Servera med nykokt potatis, en sallad och citronklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top