Sushi i skål eller låda

Du behöver 1 st sjögräs (roasted seaweed sushi nori) 87.5 g lax gravad eller rökt 1 st ris portion kokt 1 st wasabi eller riven...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 st sjögräs (roasted seaweed sushi nori)
  • 87.5 g lax gravad eller rökt
  • 1 st ris portion kokt
  • 1 st wasabi eller riven pepparrot
  • syltad ingefära
  • 2.5 st små tomater

Gör så här

1
1. Klä insidan av en skål med sjögräset.

2
2. Fyll på med övriga ingredienser.


Kommentar:
Litet rislexikon
Långkornigt ris. Ett torrt ris som inte klibbar. Ett vanligt ris i Asien och Latinamerika.
Kortkornigt ris. Ett ris som klibbar, vanligt som sushiris. Klibbar.
Avorioris. Det här är ett italienskt ris som bland annat används i risottorätter. Ett ris som kan ta upp mycket vatten utan att bli alltför mjukt.
Basmatiris. Ett doftande ris. Riset klibbar inte och är utmärkt i sallader.
Jasminris. Ett långkornigt ris. Odlas och är populärt i Thailand. Kallas jasminris eftersom doften härstammar från den orientaliska blomman. Riset klibbar en aning.
Vildris. Det här är en vattenväxt, ett gräs som växer längs sjöstränder exempelvis i Kanada och norra Kalifornien. Vildriset finns att köpa, blandat med vanligt ris exempelvis. Smaken är fyllig och angenäm.
Snabbris. Ett ris som genomgått olika värmebehandlingar i vatten och ånga. Riset blir tillagat torrt och luftigt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top